80.-dik születésnap

  • szerzők: B. Hájek Ibolya, M. Mátyás Ilona, B. Simon Karolina;
  • fotó: 2013 november 13

Én Istenem, az idő hogy szalad!
Ma még vagyunk, holnap már nem leszünk,
Múlt és emlék; minden elmarad.
Nyomunkat rendre belepi rőt lombjával az őszi szél.
S hogy kik voltunk: maholnap az sem tudja, aki rólunk beszél.”

Ezek a Vass Albert „Sóhaj” című verséből idézett sorok jutottak eszünkbe, amikor volt osztályfőnökünkre, Szilágyi Zoltánra emlékeztünk.
Ma, mi még tudjuk, hogy ki volt Szilágyi Zoltán tanár úr, nekünk osztályfőnökünk, mi neki első generációja (1963 végzősei).
Nem a munkásságát akarjuk méltatni; az utókor értékelni fogja történelmi műveit, amelyeket a pontos dokumentáció jellemez ,valamint a parlamenti tevékenységét.

Mi, a volt diákok szemszögéből mint osztályfőnökre emlékezünk.Visszagondolni a volt „oszira” örömmel tölt el, de ez alkalommal szomorúsággal is. Ugyanis ez év június 5-én eltávozott a tisztelt Szilágyi Zoltán tanár úr az élők sorából.
Talán neki köszönhetjük, hogy az osztálytársak több mint 50 év távlatából is összetartanak, mivel az oszival sohasem szünt meg a kapcsolatunk.
A véndiák ballagás momentumában igen távolinak tűnt a tíz éves viszontlátás és persze 5 évre modosítottuk.
Minden osztálytalálkozón megtartottuk a hagyományos osztályfőnöki órát, mikor nagy komolyan beszámoltunk sikereinkről vagy kudarcainkról és az oszi megjegyzéseket tett a maga ironikus módján.
Említeni kell a kiruccanásokat Régenbe a Farkas-Kloca Ágnes tanyára vagy Kolibicára a Müller Árpád nyaralóháznál. Ezek emlékéhez mellékeljük a fotókat.

Az utolsó osztályfőnöki órát az 55 éves találkozón 2018-ban tartotta meg.
Egy különleges emlék maradt meg mindnyájunk számára, amikor meglátogattuk “Zolit” a 80. Születésnapján. Ironikus típusnak ismertük, azért nagyon meglepett, mennyire meghatotta a mi látogatásunk.
A lakás ajtajában várt ránk és könnyes szemekkel ölelt át mindenikünket. A következő években is felköszöntöttük és meglátogattuk a születésnapján, november 13-án. Sajnos idén már csak emlékezni fogunk rá.
Nyugodjon békében és emléke maradjon meg örökre.

B.Hájek Ibolya; M.Mátyás Ilona; B.Simon Karolina

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »